Airconditioning in huis

Een airconditioning zorgt voor zowel frisse lucht als een comfortabele temperatuur in huis.

Ontvang vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
w

NVKL-installateurs

Z

Binnen 1 dag geplaatst

Koeling en verwarming

airconditioning advies

Aangename temperatuur in uw woning

Aircomakelaar biedt klimaatvriendelijke airconditioning aan waarmee u altijd een aangename temperatuur in huis heeft. Zo biedt een multisplit unit installatie de mogelijkheid om verschillende kamers te voorzien van koeling of verwarming. Hierdoor zijn slapeloze nachten door de hitte verleden tijd en geniet u ook in de winter van warmte die deze split airconditioning biedt. Bovendien bespaart u op uw energiekosten. Onze gecertificeerde installateurs komen graag bij u langs om uw airconditioning in huis te plaatsen.

Voordelen van airconditioning in huis

Een airconditioning is een slimme investering die verschillende voordelen biedt. Het verbetert uw comfort in huis en bevordert zowel de mentale als fysieke gezondheid. Bovendien kan een airco ook dienen als verwarming, waardoor u bespaart op de kosten van traditionele verwarmingssystemen. Ontdek de grootste voordelen van een airconditioning in huis.
airconditioning advies

1. Temperatuurregeling

Een airco zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur, vooral op warme zomerdagen. Het stelt u in staat om de temperatuur naar uw wens aan te passen, waardoor u zich prettiger voelt en beter kunt functioneren.

2. Verbeterde luchtkwaliteit

Moderne airconditioners zijn vaak uitgerust met luchtfilters die de luchtkwaliteit verbeteren door stof, allergenen en verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen. Dit is vooral gunstig voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën.

3. Luchtvochtigheid verbeterd

Airco’s kunnen ook de luchtvochtigheid in huis reguleren. Dit is belangrijk omdat een te hoge luchtvochtigheid oncomfortabel aanvoelt.

4. Betere slaapkwaliteit

Een constante, comfortabele temperatuur en lage luchtvochtigheid dragen bij aan een goede nachtrust. Een goede nachtrust is essentieel voor fysieke en mentale gezondheid.

5. Energie-efficiëntie

Overweegt u om uw airco tijdens de koude maanden als verwarming te gebruiken? Dan is het goed om te weten dat onze airco-installaties niet veel energie verbruiken. Daar komt bij dat de woningairco’s die we aanbieden van A-kwaliteit zijn. We specialiseren ons in airco’s van Daikin en Mitsubishi Heavy Industries. Dankzij de innovatieve technologie die deze merken in hun airco-installaties toepassen, hebben ze een zeer hoog rendement. U kiest dus voor een airconditioning die zuinig is én lang meegaat. Met het juiste onderhoud heeft u vaak meer dan 15 jaar plezier van uw airco. En omdat onze airco’s voor een groot deel recyclebaar zijn, krijgen veel componenten en onderdelen weer een nieuwe bestemming. Daarmee is een airco-installatie ook in milieutechnisch opzicht bijzonder duurzaam.

6. Verhoogd woongenot

Een airco in huis levert een grote bijdrage aan uw wooncomfort. En niet alleen in de zomer. Hoewel ze doorgaans worden geassocieerd met koeling bestaan er namelijk ook airco’s die huizen kunnen verwarmen. Een airco-installatie in uw woning zorgt dus in de zomer en in de winter voor een aangename binnentemperatuur. De meeste moderne airco’s zijn daarnaast in staat ruimtes te bevochtigen en te ventileren. Met airconditioning in huis beschikt u dan ook over een multifunctioneel apparaat.

7. Verhoogde waarde van de woning

De aanwezigheid van een airconditioningssysteem kan de waarde van uw huis verhogen en het aantrekkelijker maken voor toekomstige kopers.

airconditioning advies

Airconditioning voor in huis aanschaffen? Keuze uit diverse uitvoeringen

Wanneer u een airco koopt bij Aircomakelaar heeft u de keuze uit meerdere varianten. Deze hebben met elkaar gemeen dat het lucht/lucht-warmtepompen zijn. Dit houdt in dat ze hun energie via de aan de buitenzijde van het huis geplaatste unit uit de buitenlucht halen.

Enkele split-airco

Een split-airco bestaat uit een binnen- en een buitenunit en kan één enkele ruimte koelen of verwarmen. Dit type thuisairco wordt vooral toegepast in appartementen en kleine woningen.

Multisplit-airco

Bij een multisplit-airco is de buitenunit voorzien van aansluitingen voor twee of meer binnenunits. Een dergelijke airconditioning is ideaal wanneer u meerdere ruimtes op hetzelfde moment wilt kunnen koelen of verwarmen. Multisplit-airco’s zijn daarmee erg geschikt voor eengezinswoningen.

VRF-airco

Een VRF-airco heeft een buitenunit met mogelijkheden voor het aansluiten van een groot aantal binnenunits. Het verschil met een multisplit-airco is dat u de binnenunits los van elkaar kunt laten koelen of verwarmen. De afkorting VRF staat dan ook voor variable refrigerant flow. VRF-airco’s zijn de perfecte oplossing om een consistent binnenklimaat in grote, vrijstaande huizen te creëren.

Waarom kiezen voor Aircomakelaar?

Vanwege de verschillende soorten aircosystemen is het niet aan te raden om zomaar tot aankoop over te gaan. Voordat u een airco voor in huis aanschaft, dient u dus een goed beeld te hebben van wat u precies wilt. Volstaat het als alleen uw woonkamer een aangename temperatuur heeft? Of lijkt het u handig om verschillende ruimtes tegelijk te verwarmen of te koelen?

Wanneer u plannen heeft om een airconditioning te kopen, geeft Aircomakelaar u graag advies op maat. Een van onze deskundige medewerkers komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken en uw wensen met u door te nemen. Deze medewerker is bovendien uw contactpersoon tijdens het verdere installatietraject en stuurt u een aankoop- en installatieofferte met bindende prijsafspraken. Ook als de werkzaamheden uitgebreider zijn dan gedacht, brengen we dus alleen het met ons overeengekomen bedrag in rekening.

Airconditioning in huis dankzij de Aircomakelaar

Wilt u een airconditioning in uw woning voor een aantrekkelijke prijs? Dan is Aircomakelaar uw beste keuze. Bel of mail ons voor een offerte, advies of als u vragen heeft over airconditioning.

Neem contact op!

We komen graag met u in contact om u te voorzien van passend advies. Stel hiernaast uw vraag aan De Aircomakelaar!

×