Airco installatie

Het installeren van een airconditioning bij een erkende vakman.

Ontvang vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
w

Milieuvriendelijke airco's

Z

A-merken voor scherpe prijzen

Koeling en verwarming

airconditioning advies

Airconditioning inclusief montage

Bij het monteren van een airco moet duidelijk zijn waar u aan toe bent en wat u mag verwachten. Zowel wat betreft de airco installatie als het prijskaartje dat eraan hangt. Daarom zorgt Aircomakelaar ervoor dat u goed geïnformeerd wordt. Dat doen we vanaf het begin van het traject.

Duidelijke prijsafspraken

De kosten van een airco installatie zijn afhankelijk van de situatie in uw huis, vakantiewoning, bedrijf, kantoor, horecagelegenheid of winkel. De eerste fase van het traject bestaat uit een inspectie ter plaatse. We bekijken de mogelijkheden en bepalen wat de beste of meest logische locatie is voor uw airco. Ook neemt onze specialist met u uw wensen ten aanzien van het binnenklimaat door en adviseert deze u over welke airco voor u het beste is. Als alles duidelijk is, ontvangt u van ons een op uw situatie en de verwachte werkzaamheden gebaseerde prijsofferte. Deze is 100% bindend. Als bij het installeren van uw airco blijkt dat we meer werk hebben, dan hoeft u daar niets voor te betalen. Bij de Aircomakelaar dus geen financiële verrassingen en extra kosten.

airconditioning advies
airconditioning advies

Vast contactpersoon

Wanneer u door ons een airco laat installeren, kiest u voor gemak en heldere afspraken. En dat beperkt zich niet alleen tot de prijsafspraken. Ook tijdens het verdere installatietraject hechten we veel waarde aan persoonlijk en laagdrempelig contact. Daarom verloopt alle communicatie rond de airco installatie via een en dezelfde medewerker. Dat biedt meerdere voordelen. Zo weet u altijd bij wie u terecht kunt met vragen. Tegelijkertijd is uw contactpersoon volledig op de hoogte van uw woon- of bedrijfssituatie en de voortgang van het airco-installatietraject. De medewerker die contact met u onderhoudt, is namelijk ook degene die bij u op locatie komt om het project op te nemen en de installatie van de airco voor te bereiden. Het persoonlijke contact en de korte lijnen garanderen een vlotte en vlekkeloze samenwerking.

Airco installatie in de praktijk

1. Bepalen van de locatie

Een airco installatie bestaat uit een binnen- en buitenunit. Onze specialist bepaalt in overleg met u wat de beste locatie is voor het plaatsen van de airco.

2. Boren van gaten

Als bekend is waar de airco komt te hangen, worden gaten in de muur geboord. Deze zijn bedoeld voor het bevestigen van de binnenunit en voor de daaraan gekoppelde leidingen.

 

3. Ophangen van de binnenunit

De installateur monteert een frame aan de muur, waarin de binnenunit van uw airco installatie wordt geplaatst.

 

4. Aanleggen van de leidingen

Vervolgens worden de benodigde leidingen aangebracht. Deze geleiden het koudemiddel van de buitenunit naar binnenunit.

 

5. Installeren van de buitenunit

Wanneer de leidingen zijn aangelegd, wordt de buitenunit opgehangen. De monteur sluit de leidingen er daarna op aan en voert indien nodig ook een elektriciteitskabel door.

6.Testen en vullen van de airco

Om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt, test de installateur de airco op lekkages, door het systeem af te persen. Daarna wordt met behulp van een vacuümpomp verontreinigingen en vochtige lucht uit de airco installatie verwijderd. Op de vacuümmeter is meteen te zien of het aircosysteem vrij is van lekkages. Een eventuele lekkage wordt direct verholpen. De laatste stap is het vullen van de installatie met koudemiddel.

airconditioning advies

Neem contact op!

We komen graag met u in contact om u te voorzien van passend advies. Stel hiernaast uw vraag aan De Aircomakelaar!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.